dinsdag 12 april 2016

DAVID BOWIE IS DOOD MAAR LAZARUS NIET
Maandagavond in De afspraak op Canvas, zei regisseur Ivo van Hove dat Lazarus van David Bowie in het najaar naar Londen komt. 

Inderdaad. Uit goed ingelichte kring werd echter vernomen dat niet alleen in Londen de succesvolle voorstelling te zien zal zijn. De Amerikaanse producent  Robert Fox bekijkt momenteel of een Europese tournee mogelijk is. Londen zou dus mogelijk maar de startplaats zijn. Dit uiteraard indien er zalen gevonden worden die voldoen aan de voorwaarden om de productie volkomen tot zijn recht te laten komen. 

Dat Lazarus in België vertoond zal worden is zo goed als uitgesloten. Lazarus is een musical en geen spektakelstuk. Het Sportpaleis zowel als Vorst Nationaal of het Koninklijk Circus komen daarom niet in aanmerking. Voor Belgische fans lijkt het dat ze naar Nederland zullen moeten uitwijken. Om precies te zijn, naar de Rabozaal, de tweede locatie van de stadsschouwburg van Amsterdam. Indien er voldoende investeerders gevonden worden, want goedkoop is de productie allerminst. Dat Ivo van Hove regisseur was van Lazarus en tevens directeur is van Toneelgroep Amsterdam, een gezelschap dat de Rabozaal intensief gebruikt, kan voordelig uitdraaien in de keuze van een geschikte zaal voor deze productie. Het grootste probleem zal echter zijn voldoende investeerders te vinden om deze productie naar Amsterdam te halen. 


Lazarus is gebaseerd op het personage Thomas Jerome Newton uit de cultroman The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. De auteur beschrijft in deze klassieke sciencefictionroman op geloofwaardige en realistische wijze wat Newton - afkomstig van elders in de kosmos, en eenmaal beland op aarde op zoek gaat naar water, omdat op zijn planeet het opgedroogd is - wat dus Newton denkt en voelt, aan de hand van zijn verstand en verwarring in een voor hem vreemde wereld. De roman werd in 1976 verfilmd met Bowie in de hoofdrol. 

De musical bestaat uit nieuwe en oudere muziek van Bowie, waaronder het nummer Lazarus dat ook op Bowies laatste album Blackstar is opgenomen.
Als extraatje een lied uit de musical: 
guido lauwaert 
gent, 2016-04-12 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten